Taksony_lakohaz_170704_resize

Green Court Residence

Lakóépület

Kortárs építészet az elegancia jegyében A Pesti Házak Zrt és a Codic International S.A. vezetésével megvalósuló épületkomplexum megtervezésekor egy olyan lakóépület megalkotása volt a cél, amely maradandó értéket teremt. A tervezéskor a legfontosabb cél nyitott, kifelé kommunikáló, több irányból átjárható, befogadó karakterű épület létrehozása volt. A sok zölddel elképzelt tömbbelsőbe minden irányból be lehet látni, meg lehet tapasztalni.
A több szinten egybe nyitott közös belső terek, közlekedők világosak, igényes kialakításúak azzal az ambíciózus céllal, hogy a jószomszédi viszonyok kialakulását katalizálja.

Családi együttlétre és magányos elmélyülésre egyaránt alkalmas, napfényes, racionális térszerkezetű lakásokat terveztünk. Minden lakáshoz nagyméretű erkély tartozik, amelyekről élvezhető a belső kert, vagy a szemközti park zöldjének látványa. Az erkélyek és a korlátok hullámzó geometriájú megformálása egyedi karakterű, dinamikus muzikalitást biztosít az épületnek. A terv értékeinek kibontásában nagy szerepe volt a Megbízó építészeti értékekre, humánumra nyitott, gondoskodó figyelmének, a közös gondolkodásban megteremtett kivételes harmóniának.

A Green Court Residence egyik különlegessége az elegáns belső átrium, mely a földszinttől a legfelső szintig köti össze a belső tereket, ahol egy üvegtetővel záródik, így juttatva természetes fényt a közös területekre.
A különleges belső tér végső kialakítására neves belsőépítészeket kértünk fel, akik az építész tervezőkkel szoros együttműködésben, a két ütemen egy-egy önálló és a maga nemében egyedi koncepciót valósítanak meg az épület különleges külső megjelenésével harmóniában.
Az első ütem lobbyja és közös területei az Ybl Díjjal is elismert kiváló építész, Demeter Nóra munkáját dícséri majd.
A Demeter Design Stúdió egy nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező, magas szakmai felkészültségű építésziroda, ahol az elegáns, ugyanakkor merész megvalósítás érzékeny emberi dialógussal párosul.

Ezzel az épületkomplexummal egyrészt létrejön egy új belső park az épületek ölelésében, illetve tovább szépül és modernizálódik a Kassák park környéke, melyre a Green Court Residence két tömbje néz. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a következő években ez lesz Budapest egyik legszebb helye, egy zöld ékkő a város szívében.

 

Tervezés éve

2016

Bruttó szintterület

- m²

Vezető tervező

Hartvig Lajos DLA

Projektvezető tervező

Kiss Noémi,
Nagypál Viktor,

Tervezők

Bárdi Emese,
Bukta Csaba,
Ferencz Tamás,
Guld Bea,
Márton Annamária,
Náray Katalin,
Őry Balázs,

Építtető/ kiíró

Pesti Házak kft.

Fejlesztő

Codic International S.A.

Címkék
Budapest, Lakóépület