2019. 04. 05.
BH Galéria
Wellbeing

A BH-ba jön a képzőművészet

Cimkék
BH Galéria
Cseke Szilárd
Well

Cseke Szilárd kiállításával megnyitott irodánk képzőművészeti Well Galériája. A Bánáti + Hartvigban tavaly augusztus óta szervezünk úgynevezett well programokat, melyek során különböző művészeti ágak képviselőinek bemutatására, valamint munkakörnyezetünk képzőművészeti alkotásokkal való gazdagítására is törekszünk. Ezt a szemléletmódot követve hoztuk létre a galériát, ahol a jövőben rendszeresen rendezünk kiállításokat kortárs képzőművészek munkáiból. Fontos számunkra, hogy ne csak mi magunk és ügyfeleink részesülhessenek a műtárgyak okozta élményben, hanem a széles közönség számára is nyitva tartsuk a galériát.

 

Hartvig Lajos, az iroda egyik vezető építésze a Cseke-kiállítás megnyitóján arról mesélt, hogy az 1980-as években aktív tagja volt az egykori Bercsényi Klubnak, amely az építészhallgatók mellett azon fiatal művészeknek is kiállítási lehetőséget biztosított, akik nem jelenhettek meg a hivatalos kiállítóhelyeken. Az ő idejében állított ki többek között a Vető–Zuzu páros, a Xertox csoport, Szilágyi Lenke és Bachman Gábor is. Hartvig művészetpártoló szemléletmódja nem változott, egyebek mellett ez is nagyban járult hozzá a Well Galéria megnyitásához.

Interart_Banati-Hedvig-0207

Első kiállításunkat Iványi-Bitter Brigitta művészettörténész vezette fel, aki alapos áttekintést nyújtott Cseke munkásságáról és a BH-ban látható képekről. A ma már nemzetközileg is keresett művész 2015-ben vált ismertté a szélesebb közönség számára, amikor Fenntartható identitások című projektje képviselte Magyarországot a Velencei Képzőművészeti Biennálén. Cseke egy olyan térbeli konstrukciót hozott létre, amely – Iványi-Bitter elmondása szerint –az egyén és a közösség kapcsolatrendszerét fogalmazza meg, és ezáltal az építészközönség számára kimondottan érdekessé válhat. Kiállítóterünkben ezt a munkát videón ismerhetik meg a látogatók, a falakon pedig a művész azon absztrakt festményeiből látható válogatás, melyek a véletlennel játszanak.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt! A kiállítás április végéig látogatható.

A kiállítás a Bánáti + Hartvig Építész Iroda, Kurucz Regina WELL AP tanácsadó, Iványi-Bitter Brigitta művészettörténész és a Kortárs Műgyűjtő Akadémia együttműködésében jött létre.

Fotó: ORSSY PHOTOGRAPHY

Rólunk

Felelősségteljes építészet

Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság iránt, ezért arra törekszünk, hogy a megbízói igények kielégítése mellett időtálló, környezetbarát és szerethető épületeket hozzunk létre.

Beszélő építészet című podcastunkban meghívott szakértőkkel beszélgetünk az építészet fenntarthatóságáról alkotott nézeteinkről.