2019. 04. 26.
Média

Címlapon a Budapesti Német Iskola bővítése

Cimkék
Budapesti Német Iskola
média
publikáció
szaklap

Az Alaprajz építészeti szaklap tíz oldalban mutatja be a BH által tervezett Budapesti Német Iskola új szárnyát. Az épület történetéről, a bővítést megelőző állapotról, a tervezési koncepcióról és a megépült szárnyról az épület felelős építész tervezője, Hartvig Lajos ír. Olvashatunk a cikkben továbbá arról, hogy az új szárny miként illeszkedik környezetébe, mily módon alkot szerves egészet az épület korábban már meglévő elemeivel, valamint, hogy a telek adottságai hogyan tették lehetővé az eredeti forma szerves folytatását.

„A bővítés megtervezésekor igyekeztünk a meglévő épületet nemcsak funkcionalitásában, tömegalakításában és szerkezetében folytatni, hanem szellemiségében, kommunikációjában, üzenetében is.”

IMG-5480

„Az új épülettömeg alaprajza nagyméretű napórát formál. A 12 órára beosztott óraszámlap a 12 osztályos képzésre rímel. Az idő múlása, az árnyék haladása pedig a diákok évről évre történő vándorlására osztályteremről osztályteremre az érettségi felé” – olvasható a cikkben.

Az épületről és annak további koncepcionális alapelveiről az Alaprajz áprilisi számában olvashatnak.

Rólunk

Felelősségteljes építészet

Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság iránt, ezért arra törekszünk, hogy a megbízói igények kielégítése mellett időtálló, környezetbarát és szerethető épületeket hozzunk létre.

Beszélő építészet című podcastunkban meghívott szakértőkkel beszélgetünk az építészet fenntarthatóságáról alkotott nézeteinkről.