2020. 04. 06.
Egyéb

KÖLTÖZÜNK III. / KIVITELEZÜNK

Ismét mérföldkőhöz érkeztek az új irodánk munkálatai: megkezdtük a kivitelezést!

Bár egy ideig nem adtunk hírt a Fehérvári úti irodaépületet illető eseményekről, a háttérben folyamatosan dolgoztunk, terveztünk, és gondját viseltük az épületnek. Így a tervezőasztal mellett elkészültek a kivitelezéshez szükséges tervek, az eddig üresen álló épületben pedig kulturális eseményeknek adtunk helyet. Bódi Zsófia, a Színház és Filmművészeti Egyetem hallgatója nálunk tartotta meg vizsgaelőadását, majd Lévay Jenő és a Xertox képzőművészeti kiállítása foglalta el a Fehérvári úti épületet.

A Xertox Zongora című kiállítás a Fehérvári út 38. alatt

 

Az elmúlt hetekben azonban elérkezett az átépítés ideje. A terepet átadtuk a kivitelező brigádnak, mely túlvan a szerkezeti bontásokon, és hozzálátott az épületkülső felújításához. Ezt követik majd a belsőépítészeti munkák, melynek kivitelezőjét a közeljövőben választjuk ki.

Az épület áttervezésére és irodatérré alakítására a BH munkatársai között hirdettünk ötletpályázatot. A sok terv közül Lőcsei Vera munkája nyerte el a legtöbbek tetszését, így az ő elképzelései szerint dolgozunk. Vera tervei alapján nagy, összefüggő, flexibilis munkaterek alakulnak ki, melyek bútorozással alakíthatók az igények szerint és a mindennapi használatnak megfelelően. A födémáttörések eredményeként a levegős terek már most jól megmutatkoznak, és az is látszik, hogy a transzparens felületek milyen aktív kapcsolatot engednek kialakítani a külső térrel, az épületet körülvevő parkkal. Már alig várjuk, hogy elfoglaljuk a munkaállomásainkat a nagy ablakok mellett, kilátással a zöldre! Erre a földszinti és első emeleti irodaterekben lesz lehetőség, míg az alsó szint a tárgyalótermeké lesz, illetve az általunk nagyon fontosnak tartott közösségi események kapnak majd itt helyet relax szobával, közösségi térrel.


Bízunk benne, hogy a jelenlegi egészségügyi helyzet ellenére a megfelelő ütemben haladhatnak a munkálatok, és valóban nemsokára birtokba vehetjük a Fehérvári úti épületet, hogy ott folytathassuk a közös munkát!

Építtető: BH INGA Ingatlanüzemeltető Kft.
Generáltervező, lebonyolító: Bánáti+ Hartvig Építésziroda Kft.
Építésztervezők: Bánáti Béla, Hartvig Lajos DLA, Kiss Noémi, Lőcsei Vera, Sánta Bendegúz
Építési műszaki ellenőr: Sánta Bendegúz
Kivitelező: Exedra Kivitelező és Tervező Kft. D.Nagy András
Felelős Műszaki Vezető: Katona József

Fotó: Kiss Noémi, Korintus Gábor, Lőcsei Vera, Márkus Péter

Rólunk

Felelősségteljes építészet

Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság iránt, ezért arra törekszünk, hogy a megbízói igények kielégítése mellett időtálló, környezetbarát és szerethető épületeket hozzunk létre.

Beszélő építészet című podcastunkban meghívott szakértőkkel beszélgetünk az építészet fenntarthatóságáról alkotott nézeteinkről.