2016. 04. 29.
Szakmai események
Team

A Louvre-Lens-ben járt az Új Nemzeti Galérián dolgozó csapatunk

Cimkék
Franciaország
liget
Louvre-Lens
múzeum
sanaa
tanulmányút
Új Nemzeti Galéria
utazás

Április 25-én az Új Nemzeti Galérián társtervezőként dolgozó csapatunk Észak-Franciaországba utazott, hogy körbejárja a SANAA és az Imrey Culbert által tervezett, 2012-ben átadott Louvre-Lens Múzeumot. A tanulmányútra velünk tartott a megrendelő, az elektromos tervező ibSchwarz, az energetikai tervező Transsolar, valamint a költségtervező Spányi Partners is.

Tapasztalataikról kollégáink képes beszámolóval készültek.

6_2

 

Az előtér tervezésekor – jól látható módon – fontos szempont volt a transzparencia és a tükröződések megteremtése. Általánosságban elmondható, hogy filigrán szerkezetek jellemzik az egész múzeumot.

7

9

11

11_3

 

A letisztult tereket színes mozaikpadló teszi élénkebbé az Auditórium előterében, mely Yayoi Kusama művész állandó installációja:

11_2

 

A „La Galerie du Temps”, vagyis az Időgaléria a múzeum állandó kiállítása, mely időrendi sorrendben mutatja be a művészettörténeti korok alkotásait.

11_4

11_5

12

13

14

15

16

 

Az időszaki kiállítótér éppen átalakítás alatt volt egy új kiállítás felépítése miatt.

16_2

16_3

 

A -1. szinten látványraktár működik. A raktár tartalma egy érintőfelületre rá van vetítve, ahol ki lehet választani, hogy a raktár melyik tárgyáról szeretnénk több információt megtudni. A képernyőn lehetett forgatni az adott tárgyat, valamint egyéb interaktív lehetőségek közül is lehet választani.

16_4

 

Jól látszik, hogy a homlokzatok enyhén íves kialakítása fontos szempont volt a tervezés során.

A kert tájépítésze: Mosbach Paysagistes

1

3

5

6

 

E rövid, két napos kirándulás alatt csapatunk nagyon értékes benyomásokkal gazdagodott, mely inspirálóan hat a további együttműködésre a Liget projekttel kapcsolatban.

17

Rólunk

Felelősségteljes építészet

Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság iránt, ezért arra törekszünk, hogy a megbízói igények kielégítése mellett időtálló, környezetbarát és szerethető épületeket hozzunk létre.

Beszélő építészet című podcastunkban meghívott szakértőkkel beszélgetünk az építészet fenntarthatóságáról alkotott nézeteinkről.