2015. 10. 30.
Média
Szakmai események

Letették az új kecskeméti campus alapkövét

Cimkék
campus
Kecskemét
PADMA

Október 29., Kecskemét

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, valamint dr. Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke helyezte el ma ünnepélyes keretek között Kecskeméten a mintegy 30.000 m2 hasznos alapterületű, 1500 hallgatót befogadó, 6 épületből álló egyetemi központ alapkövét. A Kecskeméti Főiskola új gazdasági kara részére épülő campus a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány (PADMA) megbízásából, a Lima Design Kft., valamint a Bánáti + Hartvig Építész Iroda Kft. közös tervezésében valósul meg. A campus megálmodásakor egy olyan világszínvonalú oktatási intézmény létrehozása volt a cél, mely mind építészetileg, mind funkcióiban egy előremutató trendet képvisel az oktatás területén. Ezzel együtt a hagyományos értékekre épít, alapul veszi a nagynevű angolszász egyetemek elrendezési elveit, de azt újragondolva, átfogalmazva. A vízió egy olyan egyetemről szólt, melyben a diákok használható, naprakész tudást szereznek, mely kutatásokon és gyakorlatban megszerzett információkon alapul.

Az épületegyüttes átadása 2017 végén várható.

 

A projektről részletesen:

Campus Kecskemét

Videó

 

Kapcsolódó média:

Keol.hu –  Egyetemi Város – Ez lesz Kecskemét legnagyobb felsőoktatási beruházása 

Hiros.huSoha nem látott esély Kecskemét számára

PadmaKecskemet.huElhelyezték az új kecskeméti campus alapkövét

Építészfórum.huÉpül Kecskemét: Az új egyetemi campus

Rólunk

Felelősségteljes építészet

Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság iránt, ezért arra törekszünk, hogy a megbízói igények kielégítése mellett időtálló, környezetbarát és szerethető épületeket hozzunk létre.

Beszélő építészet című podcastunkban meghívott szakértőkkel beszélgetünk az építészet fenntarthatóságáról alkotott nézeteinkről.