Családi ház – II. kerület

Kiemelt, Lakó

A II. kerületi telekre a megbízóval kiváló együttműködésben nagy terekkel, jó kertkapcsolattal rendelkező, igényes, nagy teraszos családi házat terveztünk a beépítés és a felsőbb szinteken adódó panoráma maximális kihasználásával. A telek alakjából és a tájolásból adódóan a tervezett épület közel téglalap alaprajzú, tetején visszahúzott, nagy terasszal rendelkező kisebb alapterületű szinttel. Az emeleten 3 hálószoba kapott helyet, a szülőké nagy panorámás terasszal fordul környezete felé. A hátsó kert felőli oldalon két gyerekszoba helyezkedik el fürdővel és gardróbbal.

A gépkocsik elhelyezése a pincében történik, kétállásos garázsban, melyhez az oldalkertben elhelyezett rámpán juthatunk le. Ezen kívül fitneszhelyiséget és tárolókat helyeztünk el még ezen a szinten.

Gyalogos megközelítés az épület DNy-i oldalán a földszinten, kétszintes levegős térbe érkezve. A déli oldalon nagy nappali-konyha-étkező kapott helyet, mely tágas, reprezentatív életteret biztosít. Szervesen kapcsolódva a teraszhoz, kerthez és kerti úszómedencéhez. A hátsó kert felőli zónában vendégszoba és dolgozó található a kiszolgáló vizes blokkal.

A szintek közötti közlekedést üvegkorláttal ellátott húzott karú lépcső biztosítja.

Az emeleten 3 hálószoba kapott helyet, ebből ez egyik nagy panorámás terasszal fordul környezete felé. A hátsó kert felőli oldalon kapott helyet a két gyerekszoba fürdővel és gardróbbal.

A következő visszahúzott szint a teljes kikapcsolódás tere, ide wellness helyiséget terveztünk, szaunával, gőzfürdővel, jakuzzival és hatalmas körpanorámás terasszal.

Ezt az alapterületében is jóval kisebb legfelső szintet másfél méter kiülésű előtetővel, és jelentősebb árnyékoló pergolával kapcsoltunk be a ház formavilágába. A fehér színű, üvegkorlátos házon ezek az árnyékoló lamellák a délnyugati homlokzatra is lefordulnak a felső szinti teraszról, illetve az épület más pontján is megjelennek.

A délnyugati és délkeleti homlokzat nyitottabb, nagy nyílászárókkal, minden szinten sarokablakkal, teraszokkal fordul a természet, a panoráma felé. Az északnyugati és északkeleti homlokzat zártabb, funkcióiból és tájolásából kifolyólag.

Kapcsolódó média:

Építészfórum.huEgy “kis” villa a II. kerületben

Design.huModern és funkcionális álomotthon Budán

Tervezés éve

2011

Bruttó szintterület

250 m2

Vezető tervező

Hartvig Lajos DLA

Projektvezető tervező

Kiss Noémi

Tervező

Tarjányi-Dávid Anita,

Belsőépítészet

Fullár András,
Baranyai Balázs

Építtető

magánszemély