Társasház – Fáy utca 75.

Lakó

Az 54 lakásos épület tervezésénél fontos szempont volt, hogy a ne olvadjon bele a mai lakáspiacon jelen lévő számtalan társasházba, hanem azoktól megkülönböztethető, emblematikus jegyekkel rendelkezzen.

A földszint + 4 szintes U alakú tömeget két részre bontottuk a hosszú 60 méteres Fáy utcai fronton, ennek közepén „kiszedtünk” 4 szintet az üzletek felett, és itt a belső zöld kertet kihoztuk a homlokzatra, vízszintes farácsokra felfutó növényzettel gazdagítottuk az utca felőli látványt, ezzel egyedivé téve az épületet.

A Fáy utca 75. alatt tervezett lakóház pince+fsz+4 emeletes, két függőleges közlekedő magra tagolódik, melyre az emeleti szinteken középfolyosós rendszerben kerültek felfűzésre a lakások. A 2 lépcsőház az északi fronton a Fáy utca felé helyezkedik el. A közterületi feltárás személygépkocsival az épület keleti homlokzata mellett újonnan kialakítandó utcáról történik.

Az épületben a kis garzon lakásoktól kezdve nagyobb, 2-3 szobás lakások is megtalálhatóak, minden lakáshoz erkély vagy nagyobb terasz kapcsolódik. A parkolás a pincében, illetve a földszint egy részén megoldott.

Tervezés éve

2009

Bruttó szintterület

4 550 m2

Vezető tervező

Hartvig Lajos DLA

Projektvezető tervező

Kiss Noémi

Tervezők

Dávid Anita,
Erdélyi László,
Rém László,
Székely Ágnes

Építtető

Ecoház Kft.