Telki MLSZ Edzőközpont – edzőterem

Kultúra/Oktatás

A hotel fő profilja csapatok edzőtáboroztatása. A szállodai kapacitás bővítése után új edzőteremre volt szükségük, mert a régi alapterülete, felszereltsége és pozíciója az épületben nem volt megfelelő. A terem helyét a sportcsarnok hosszhomlokzata mellett találtuk meg. Így az új helyiséget a csarnokkal összenyitva komplex edzéseket lehet végezni, nagy létszámmal is. Az edzőterem a sportfunkciónak megfelelően könnyűszerkezetes, szendvicspanel burkolatú. A homlokzatburkolat és a szalagablaksor kompaktlemez keretezése antracit színű, a keret ablakok melletti belső osztásai, ezt oldandó, színezést kaptak.

A meglévő gépállományt és a megadott edzésfunkciókat a rendelkezésre álló korlátozott területen kellett elhelyeznünk. A terem zsúfoltságát elkerülendő terveztünk szalagablaksort a sportpályák felé, a csarnokkal közös falakra pedig tükörfelületek kerültek.
Az edzőterem elrendezésének tervét sporttechnológiai tervező bevonásával készítettük el. A térben összesen hat használati zónát alakítunk ki. A fitneszgépek és eszközök funkciójuknak megfelelően zónánként vannak csoportosítva. Egy-egy zónán belül azonos jellegű fejlesztő-erősítő gyakorlatok végezhetők.

Tervezés éve

2016

Bruttó szintterület

470 m2

Vezető tervező

Bánáti Béla

Projektvezető tervezők

Kátai Éva

Tervezők

Szelecsényi Balázs; Lénárt Szabolcs

Beruházó

Globall Sport & Wellness Hotel