Váci 113 – Office Park

Iroda

A Váci 113 – Office Park tervezett épületei teszik teljessé a Váci út – Fiastyúk utca – Madarász Viktor utca – Rákos patak által körbezárt területet, elegáns, élhető, a gyalogos közönség számára is jól használható belső utakat, udvarokat létrehozva. Az udvar és a Rákos patak felé nyitó gyalogos átjárók alkotják majd az épületegyüttes zöld szívét, mely a bérlők és a városi gyalogosok számára is elérhető lesz. A gyalogosforgalom zavartalanságát támogatja, hogy, a belső utakra csak a legszükségesebb gépkocsiforgalom hajthat be (pl. tűzoltó, mentők). Ezzel a megoldással a járókelők aktív kapcsolatba kerülhetnek a patak partját övező egybefüggő zöldfelülettel.

A földszinteken étterem, kávézó, üzletek, konferencia terem és az irodaépületek bejáratait kapnak helyet. Az épületek üveghomlokzatait keretek tagolják, zöldterasz-dobozokkal megszakítva ezek homogenitását, melyek minden bérlőnek saját kültéri kapcsolatot biztosítanak, és tükrözik az épületek zöld, fenntartható jellegét. A magasabb épületek tetején kialakított visszahúzott teraszok az alacsonyabb épületekkel való kapcsolatot erősítik. A beruházás nemzetközileg elismert környezeti minősítő rendszer szerint készül. Az épület fenntarthatósági rendszerei csökkentik a víz és energiafogyasztást, valamint az üvegházhatásra káros gázok kibocsátását.

– az itt dolgozók részére fedett biciklitároló jön létre, öltöző és zuhanyzó helyiségekkel
– a földszinten fásított zöldtető kerül kialakításra a parkolóterületek födémén
– alacsony az öntözési igényű, honos és alkalmazkodni képes növényfajok kapnak helyet
– az esővízgyűjtés külön tartályban történik öntözés céljával, így az elhasznált ivóvíz mennyisége
csökken, valamint a csatornahálózatra jutó terhelés is redukálódik
– víztakarékos szanitereket kerülnek beépítésre, tovább csökkentve az épület vízfelhasználását
– a locsolóvíz mennyiségét csökkentendő, csepegtetős locsolórendszert kap helyet
– energiatakarékos gépészeti berendezések telepítésére kerül sor, csökkentett energiafelhasználással
– LED-világítás az épület teljes területén (a bérleményeket is beleértve)
– a bérlői területek fogyasztása önállóan mérhető, így ösztönözve a felhasználókat a takarékosságra
– az építkezés során keletkező hulladék lehető legnagyobb része újrahasznosításra kerül
– olyan építőanyagokat választunk, melyeknek nagy az újrafelhasznált-anyag tartalma
– a homlokzatok üveg, tömör felületi aránya figyelembe veszi a madarak természetes életterét

Koncepció

Chapman Taylor

Vezető tervező

Hartvig Lajos DLA

Projektvezető tervező

Székely Ágnes

Tervezők

Batári Bernadett, Hágen Kata, Kádár Gergő, Szécsi Ákos, Kovács Dóra

Megbízó

S IMMO

Management

ORCA Group

Tags
Irodaház, Budapest