EQUITONE-díjban részesültünk

EQUITONE-díjban részesültünk

A természetes szálcement tartalmú homlokzatburkolati elemeket gyártó EQUITONE 2015 óta hirdet építészeti pályázatot azzal a céllal, hogy megmutassa terméke sokszínűségét. Idén irodánk részesült különdíjban a Budapesti Német Iskola új épületének tervezéséért.

20190321_equiton_build_mohaibalazs_081

Épületünket Kertész András építész méltatta. “A tervezők rendkívül elegánsan oldották meg a saját maguk által tervezett iskola bővítését. Ez néha nehezebb feladat, mint mások által tervezettet tovább folytatni. Nyilván ilyen helyzetben sokféle új gondolat, netán teljesen új koncepció kialakítása is felvetődik. Itt és most szerencsére nem távolodtak el a tervezők az eredeti gondolattól. A bővítés világosan különbséget mutat a régitől, ugyanakkor folytatja az eredeti gondolatmenetet. Az új anyaghasználat a kellemes pasztell sárga szín, az EQUITONE burkolat megjelenése árnyaltan új ízt hoz az épületegyüttesbe.”

n02

A 2001-ben átadott épületet – melyet szintén irodánk tervezett a Scheffler + Partner Építész Irodával közösen – a diákok, a tanárok és a szülők is hamar megszerették. Nagy elismerés számunkra, hogy a bővítménnyel sem történ másként. Az pedig külön öröm, hogy az EQUITONE-különdíj által szakmai elismerésben is részesülhettünk.

Építészek: Hartvig Lajos DLA, Matus István, Nagypál Viktor, Éles Péter, Annus Zsuzsa, Guld Beatrix, Novotny Nóra, Kádár Gergő, Szabó Péter, Zajacz Judit, Mohammad Reza Ganjali


 

Épületfotó: Bujnovszky Tamás

A díjátadón készült fotók: Mohai Balázs