Kertrendezés

Kertrendezés

BH csapatunk hosszas és alapos előkészület után közös kertészkedésbe fogott április 26-án délután. A földszinti irodához tartozó teraszt és környezetét szerettük volna igényeinkhez igazítani, szépíteni. Célunk az volt, hogy jól használható, könnyen fenntartható, minden évszakban esztétikus teraszt hozzunk létre egyszerű eszközökkel.

Így hát a meglévő apácarácsos ládáinkba borostyánt ültettünk talajtakaró phlox növénnyel kiegészítve. Ezeket a ládákat egymás mellé telepítve szerettünk volna térfalat képezni a szomszédoktól való finom lehatárolás végett. A szintén meglévő dézsákat is felújítottuk. Teljes talajcsere után 1-1 berkenyét ültettünk a kaspókba, melyeket a fal mellett helyeztünk el a nyílászárók körül. A teraszunk szegélyezéséül egy 8 m hosszú, 60 cm széles ágyást készítettünk vegyes növénybeültetéssel. A felhasznált madárbirs, boróka és vérborbolya idővel összefüggő, tarka, alacsony növésű cserjesávot eredményez terveink szerint. Végezetül a már meglévő és elburjánzó vadszőlő indákat vettük kezelésbe. Az emeleti iroda korlátja és a kertben lévő fa között acél huzalokat feszítettünk ki, melyekre felkötöttük a a vadszőlőt, ezzel egy áttört lugast létrehozva a piknikasztal felett az irodai ebédekhez.

A nap végén az elkészült terasz felavatása sem maradhatott el, az egész csapat estébe nyúlóan együtt koccintott és falatozott.

A későbbiekben folytatódik a közös munka a terasz körül. Terveink között szerepel még egy piknik asztal összeszerelése saját kezűleg, illetve kerékpártárolók és egyéb kisebb bútorok, kiegészítők beszerzése, telepítése.

IMG_2566B_resize
IMG_2548B_resize

_MG_6937_resize

_MG_7044_resize

_MG_7028_resize

_MG_7016_resize

_MG_6999_resize

_MG_6988_resize

_MG_7052_resize

_MG_7081_resize

Címkék:
,