Well

A Bánáti + Hartvig Építész Irodában nagy hangsúlyt fektetünk az emberi jóllétre, a wellbeingre. Munkakörnyezetünk kialakítása és fenntartása, valamint szakmai tevékenységünk, tervezési munkánk során is odafigyelünk erre. Az épület – az, ahol dolgozunk és az, amit tervezünk – elvégre több, mint tégla és habarcs, illetve terek összessége. Az épület emberek, terek, környezet és technológia folyamatos interakciója.

 

2018 óta dolgozunk együtt WELL tanácsadóval annak érdekében, hogy törekvéseink minősített keretek között fejlődjenek, illetve haladjanak előre.

 

A WELL egy zöld épületminősítési rendszer, melynek a fókuszában az ember áll.
Annak felismerése által jött létre, hogy az épületek kialakítása sok esetben nem biztosít megfelelő környezetet az emberi szervezet egészséges működése számára.

Csökkentve a különböző szervi és pszichikai megbetegedések lehetőségét a WELL tíz témakör köré szerveződik: levegő- és vízminőség, táplálkozás, világítás, mozgás, hőkomfort, akusztika, anyaghasználat, szellemi környezet és közösség.

 

Mára a világ több mint ötven országában terveznek, építtetnek épületeket a WELL irányelvei alapján. Többek között az ARUP Írországban és az USA-ban, a SKANSKA Csehországban, a CBRE pedig Kanadában, Spanyolországban, illetve Ausztráliában.

 

Magyarországon elsők között alkalmazzuk a nemzetközi WELL sztenderdet a beltéri jóllét biztosítására, illetve rendszeresen szervezünk a témával kapcsolatos előadásokat, workshopokat és egyéb, egészséget támogató programokat.