Bevezető

A környezettudatos építészet gyakorlása szaktudást igényel, aminek elsajátítása folyamatos tanulást feltételez. Megszerzett ismereteink alkalmazása felelősségünk. Praxisunkban mindennek elkötelezettjei vagyunk.

Az építészet fenntarthatóságáról alkotott nézeteinkről Beszélő építészet című podcastunkban meghívott szakértőkkel beszélgetünk. Adásaink itt érhetők el:

Filozófiánk

Fenntarthatóság

Építészekként tudatában vagyunk hivatásunk környezeti felelősségének. Az épületek és az építkezések ugyanis a világ összes karbonkibocsátásának 39 százalékát teszik ki. Az üzemeltetési kibocsátások 28 százalékot fednek le, a fennmaradó 11 százalék az épület teljes életciklusa során alkalmazott anyagokhoz és építési folyamatokhoz köthető „előzetes” karbonkibocsátásból származik

ESG / Felelős Építészet

Környezetpolitika

Bár nem minden munkánkban sikerül maximális környezettudatosságot elérni, minden projektben törekszünk a környezettudatosság szintjének növelésére. Szemléletünket saját irodaépületünkben volt lehetőségünk legnagyobb mértékben megvalósítani. A körforgásos építészet irányelveit követve terveztük és hoztuk létre új irodaépületünket, a lehető legkisebb környezeti terhelés mellett. A folyamatos fejlődés érdekében több munkatársunkat támogatjuk a BME környezettudatos építési szakmérnöki képzésének elvégzésében, de irodánk aktív tagja a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének is, ahol Hartvig Lajos DLA az egyesület elnökségi tagja, Márkus Péter a Klímavészhelyzet munkacsoport tagja.