Kereskedelmi/Ipari
Kiemelt

BUD Cargo City, logisztikai csarnok és irodaépület

Tervezés éve
2017-2018
Bruttó szintterület
19 500 m2
Felelős építész tervező
Bánáti Béla
Projektvezető építész
Nyirati Zoltán
Építész tervezők
Csordás Mónika, Szloboda Gergő
Megbízó
Budapest Airport Zrt.

A BUD Cargo City Budapest legújabb légiáru logisztikai központja. A létesítmény nemzetközi összehasonlításban is a szakma egyik legkorszerűbb logisztikai bázisának számít, nagyban hozzájárulva ahhoz, hogy Budapest a régió légiáru-szállításában vezető szerepre tett szert. A fejlesztés erősíti a hatékony együttműködést a speditőr cégek között, illetve a légi szállítmányozásban érdekelt magyar vállalatok gazdasági és üzleti fejlődését is támogatja.

A cargo épület az ipari építészet esszenciája. Funkcióját tekintve az államok közötti vámhatár működtetéséhez szükséges biztonságtechnikai felügyeleti rendszer üzemeltetésével és fenntartásával komplex ipari, logisztikai és kereskedelmi fejlesztések számára biztosít helyszínt. Az épület logisztikai rendeltetésének sajátossága abban is rejlik, hogy aktívan kapcsolódnia kell a légi és szárazföldi közlekedési útvonalakhoz. Elhelyezkedése lehetővé teszi, hogy közvetlen összeköttetésben álljon az autópályahálózattal, amely az export és import lebonyolításához ideális körülményeket teremt.

Az épület kialakítása ezen funkcióknak megfelelően formálódott, a nemzetközi áruszállítás gördülékenységét tartva szem előtt. Ehhez idomul az épületszerkezet rendszere, az épületen belüli közlekedési rendszer, a tűzvédelmi technológia, illetve a korszerű raktártechnológia is. A racionális formaképzés, a takarékos felülethasználat és a gazdaságos anyaghasználat szintén az említett célt szolgálja.

Galéria