Szálloda

Globall Hotel bővítése

Tervezés éve
2015
Bruttó szintterület
800 M2
Vezető tervező
Bánáti Béla
Projektvezető tervezők
Kátai Éva
Tervezők
Vass Zoltán
Építtető
Globall Sport & Wellness Hotel

Az addig 64 szobás szálloda 21 db új superior szobával bővült.
A belső tereket racionális keretek között kellett megtervezni oly módon, hogy a meglévő karakterhez igazodjanak, de adjanak új értéket az épületnek.
Tervezői szándékunk volt, hogy a formák és anyagok egyszerűek legyenek, de együttes hatásuk mégis egyedi arculatot adjon a bővítésnek.
A meglévő szállodaszárny 80 m hosszú, kétszintes, magastetős, klinkerlap burkolatú épületrész. A döntés az volt, hogy tovább nyújtjuk ezt a tömeget, folytatjuk a középfolyosót, ugyanúgy soroljuk a hotelszobákat és a meglévőkkel azonos anyagokat fogunk használni a homlokzaton. A lyukarchitektúrát viszont rendezettebben, szigorúbban alkalmaztuk. Az emeleti szobák pedig a franciaerkélyek helyett, hangsúlyosabb erkélyeket kaphattak. A földszinten, az épület végére, külső bejáratú irodablokk került előtetővel, ez a bütühomlokzat megfogalmazásában nagy segítség volt. Öncélú eszközök használata nélkül megoldható volt ez a nagy, lényegében nyílások nélküli homlokzati felület.
A belsőépítészeti terveket a Kroki Stúdió készítette, akikkel már a telki wellness-szárny tervezésekor is együtt dolgoztunk.

Galéria