Kereskedelmi/Ipari
Kiemelt
Területfejlesztés

Budapest Airport Cluster 4 ingatlanfejlesztés

Tervezés éve
2010 - 2011
Bruttó szintterület
171 700 m2
Vezető tervező
Bánáti Béla
Projektvezető tervező
Nyirati Zoló
Tervezők
Kátai Éva, Korintus Gábor, Kurucz Regina, Hoffman Gabriella, Vass Zoltán
Építtető
Budapest Airport Zrt.

A Budapest Airport 2010-ben bízta meg irodánkat a használaton kívüli területei közül az u.n. 4. Cluster 70 ha területe beépítési terveinek elkészítésével.
A fejlesztésre kijelölt alapfunkciókat előzetes piackutatás eredménye alapján adták meg: logisztikai szolgáltatás, kiskereskedelem és üzleti park célra kell a területet felhasználni.

Beépítési alapelvek:
– A megcélzott funkciócsoportok az igényelt beépítendő szintterülettel arányos telektestekre történő szétosztása, gazdaságossági, marketing szempontok figyelembe vétele mellett.
– A légiközlekedésből adódó esztétikai és marketing lehetőségek kiaknázása karakteres, a levegőből jól beazonosítható építészeti és tájépítészeti elemekkel.
– A terület jelenlegi zöld karakteréhez közel álló innovatív zöld technológiák és építészeti eszközök alkalmazása.
– Jó ütemezhetőség mind a fejlesztési területen, mind a kialakított telkeken belül.

Azóta a beépítés első eleme el is készült: a DHL logisztikai szolgáltató magyarországi központja költözött az Airport területére, amelyet szintén irodánk tervezett. A tervezés során örömmel tapasztaltuk, hogy a beépítésnél alkalmazott elvek, telekosztások megfelelőnek bizonyultak, a DHL épülete zökkenőmentesen simult bele az előzetes beépítési elképzelésbe.

Galéria