Center Point 3 Irodaház

Kiemelt, Iroda

Az irodaépület terveit a grazi Atelier Thomas Pucher építészirodával együttműködve dolgoztuk ki.

A Center Point 3 irodaépületnek helyet adó telek a XIII. kerületben, a Váci út – Frangepán utca – Lomb utca – Petneházy utca által határolt tömbben található.

A tervezett beruházás célja egy olyan összetett, több traktusból álló irodaépület létrehozása, amely minden szempontból előremutató és innovatív; önmaga funkcióján túlmutatva szoros kapcsolatot kíván teremteni a városi szövettel is. A tervezett irodaépület a területen már meglévő Center Point 1, illetve 2 épületek közvetlen folytatásaként kerül kialakításra.

A tulajdonosi kör egyezősége miatt a cél egy egységesen használható, nagy alapterületű, összenyitható, kiadható irodaszintekkel rendelkező épületegyüttes tervezése volt. A három épület a telekösszevonással kialakuló egy háztömbnyi telken harmonikus térkompozíciót alkot. A belső udvarok összenyitásával, valamint azok közforgalom felé történő megnyitásával a kerület közlekedési hálózatában is megjelenő csomópontot alkothat.

A földszinti közösségi funkciók felett az első emelettől a hetedik emeletig általános irodaszintek kialakítását terveztük, amelyre további két, visszahúzott mezzanin szintet létesítettünk. A használati szintek magassága a meglévő irodaszintekkel azonos magasságban kerül kialakításra. A homlokzati nyílászáróosztás vertikálisan a meglévő, csatlakozó épületek építészeti struktúráját követi.

Az épület alatt két szint mélygarázst terveztünk, amely a telek teljes területét kihasználja, valamint egy harmadik, csökkentett alapterületű szintet, amely elsősorban a gépészeti és technológiai helyiségek elhelyezésére szolgál. A felszínen, az épület körül egy széles árkádsort alakítottunk ki, amelyet közhasználat céljára ad át a beruházó.

Tervezés éve

2020

Bruttó szintterület

20 000 m2

Vezető tervező

HARTVIG LAJOS DLA , THOMAS PUCHER (ATP)

Projektvezető tervezők

KOPASZ LÁSZLÓ, NAGYPÁL VIKTOR, ROBERT LAMPRECHT (ATP)

Tervezők

Csiha András, Fényes Kitti, Fleischer Kata, Kalmár Dorina, Márton Annamária, Mészáros Ádám, Palkó Szilvia, Pusztai Lilla

Építtető

GTC

Tags
Iroda, Budapest